Blåbærcupcakes med cream cheese-frosting

Blåbær og vanilje i skøn forening

Jeg har længe haft lyst til at eksperimentere med en cupcakeversion af de klassiske blåbærmuffins, som altid er et sikkert hit – særligt til en god kop te. Det blev til disse skønne blåbærcupcakes med cream cheese-frosting, som er en ny vinder for fans af kombinationen af frugt og kage

Selvfølgelig i tæt konkurrence med mine hindbærsnittecupcakes. Og vaniljecupcakes med jordbærswirls. For slet ikke at tale om citroncupcakes med marengs og lemoncurd… Frugt og kage er altså bare godt!

Blåbærcupcakes med blåbærsirup og cream cheese-frosting

Anyways, til disse blåbærcupcakes har jeg ganske enkelt taget udgangspunkt i min go-to opskrift på vaniljecupcakes og proppet den med blåbær. Kombinationen af de friske blåbær og den lækre, intense vaniljesmag fra kornene af to hele vaniljestænger er et hit! Og bliver kun bedre med en cream cheese-frosting, der giver et ekstra sødt og syrligt pift. Jeg valgte at supplere med en hjemmelavet blåbærsirup, som jeg smurte ud over frostingen i stedet for at røre den i, før jeg kom den i min sprøjtepose – det giver en frosting med flotte hvide og lilla spiraler. Du kan også bare smage frostingen til med vaniljeessens, hvis det skal gå lidt hurtigt – resultatet vil stadig være uimodståeligt.

Det er op til dig, om du bruger friske eller frosne bær. Bruger du frosne, så tag dem direkte fra fryseren, når du rører dem i dejen, så de er helt hårde. Uanset hvad du vælger, anbefaler jeg at servere de dejlige blåbærcupcakes med lidt friske blåbær til, det er bare prikken over i’et 

God fornøjelse!

Opskrift på blåbærcupcakes med cream cheese-frosting – ca. 16 stk.

Blåbærcupcakes

  • 240 g (1 2/3 cup) mel
  • 200 g (1 cup) sukker
  • 1/4 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 170 g (3/4 cup) smør, stuetemperatur
  • 3 æggehvider
  • 2 vaniljestænger
  • 120 ml (1/2 cup) creme fraiche
  • 120 ml (1/2 cup) mælk
  • 150 g blåbær, friske eller frosne + ekstra til pynt
  1. Forvarm ovnen til 175 grader (eller 160 grader varmluft) og kom papirforme i muffinforme af metal.
  2. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret for at skille dem ad og bland vaniljeblandingen sammen med resten af sukkeret.
  3. Si mel, bagepulver og natron i en skål og bland det forsigtigt. Stil skålen til side.
  4. Brug en køkkenmaskine eller en håndmixer til at blande smør og sukker. Rør ved medium hastighed, til blandingen bliver lidt luftig og cremet. Lad massen stå, imens du smører en mørdejsbund til hver papirform med 1 tsk hindbærsyltetøj og lægger dem klar i formene – start med 14, du kan hurtigt smøre et par ekstra, hvis du har dej til overs.
  5. Kom så mel, æggehvider, creme fraiche og mælk ned til smør- og sukkerblandingen og bland det hele ved medium hastighed, til dejen er glat – men pas på ikke at overblande.
  6. Vend forsigtigt friske eller helt frosne blåbær i dejen og fyld papirformene ca. 3/4. Bag i 18-20 minutter, til overfladen er let gylden, og dejen slipper en kødnål stukket ned i midten.
  7. Lad dine blåbærcupcakes køle af i muffinformene  et par minutter, før du flytter dem over på en rist. De skal være helt afkølede, før du kommer frostingen på.

Cream cheese-frosting

  • 200 g fed flødeost lige fra køleskabet – fx Philadelphia
  • 100 g smør, blødt men stadig køligt
  • 200 g siet flormelis
  • 1 tsk vaniljeessens
  • Evt. ½ portion blåbærsirup
  1. Pisk smøret glat og luftigt – ca. 1 min. ved medium hastighed. Tilsæt flormelis og vaniljeessens og pisk det godt sammen.
  2. Tilsæt den kolde flødeost og pisk ved lav hastighed, til blandingen er glat.
  3. Brug cream cheese-frostingen, som den er, eller tilsæt blåbærsirup ved at glatte frostingen ud i skålen og fordele siruppen på overfladen, uden at blande det sammen. Fyld frosting og blåbærsirup i en sprøjtepose en skefuld ad gangen og fordel på dine afkølede blåbærcupcakes.
Blåbærcupcakes med cream cheese-frosting

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST