Blondie cupcakes with raspberries and liquorice frosting - hvid chokolade hindbær lakridsfrosting

Sød vanilje, syrlige hindbær og salt lakrids i skøn forening

– Jeg har gennemført min første bestillingsopgave på cupcakes! Et superskægt projekt, der satte min kreativitet på prøve, da jeg blev bedt om at levere cupcakes med et Star Wars-tema  Heldigvis kom Google og Pinterest mig til undsætning, og jeg endte med et dark side vs. light side-koncept: blondie-cupcakes med hvid chokolade, hindbær og lakridsfrosting vs. mørke chokoladecupcakes med skumfidus-frosting og stormtroopers af skumfiduser.

Blondie and Dark Chocolate Star wars cupcakes

36 Star Wars-cupcakes klar til levering!

En af de søde piger fra min mødregruppe havde vist min blog til sin mand, som spurgte, om jeg ville lave cupcakes til hans arbejde, når han gik på barsel. Den var jeg selvfølgelig med på – enhver undskyldning for at lege med cupcakes modtages med kyshånd  Hans eneste specifikke ønske var et Star Wars-tema, da han gik fra d. 4. maj, som åbenbart er international Star Wars-dag (“May the 4th be with you”). Who knew!

Jeg har været igennem 4-5 testbagninger med forskellige opskrifter for at nå frem til den ideelle blondie-cupcake, der på samme tid er kompakt og fudgy som en ægte blondie og let og luftig som en cupcake helst skal være. Det lyder måske paradoksalt; men det virker!

Opskriften her kombinerer det bedste fra opskrifter fra Chocolat og Mariam fra Serenity Cupcakes. Hele hindbær giver et syrligt modspil til de vaniljesøde cupcakes, der er toppet med en fløjsblød og cremet lakridsfrosting smagt til med hjemmelavet saltlakridssirup. Siruppen er nem at lave og smager fantastisk, men kræver lidt tid – du kan evt. smage frostingen til med lakridspulver i stedet, hvis det skal gå lidt hurtigt.

Pynten er lavet af min egen opskrift på hjemmelavet fondant med skumfiduser og hvid chokolade, der også er superlet at lave og smager bedre end en købefondant. En halv portion vil give dig rigeligt til at pynte 18 cupcakes som mine.

Homemade fondant starts and lightsabers - hjemmelavede fondant stjerner og lyssværd

Fondantpynten lavede jeg aftenen i forvejen og opbevarede den i lufttætte bøtter. De grønne lyssværd er sat sammen med de hvide håndtag ved at fugte en fingerspids med vand og duppe let på samlingspunkterne – det fungerer som klister, når det tørrer.

God fornøjelse!

Opskrift – 12 stk.

Blondie-cupcakes med hindbær

  • 115 g saltet smør
  • 180 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1½ dl sødmælk
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ spsk bagepulver
  • 36 frosne hindbær direkte fra fryseren
  • 200 g hvid chokolade
  1. Forvarm ovnen til 175 grader og kom 12 papirforme i en standard muffinform.
  2. Hak chokoladen i halvgrove stykker og smelt 100 g over vandbad. Stil chokoladen til side, så den kan køle en smule af.
  3. Si mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og bland det forsigtigt. Stil skålen til side.
  4. Pisk smør og sukker godt sammen til en jævn sukkermasse. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt ind imellem, så du får en meget tyk æggesnaps.
  5. Tilsæt mælken og pisk igen – og gå ikke i panik, når dejen ser ud til at skille 
  6. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, imens du pisker. Når det hele er tilsat, pisker du godt, til du har en tyk, jævn masse.
  7. Tilsæt den smeltede og den hakkede chokolade og bland. Fordel dejen i papirformene – fyld dem ca. 2/3 op – og stik 3 frosne hindbær i hver. Skub evt. lidt af dejen hen over toppen af bærrene med fingrene, så de dækkes.
  8. Bag dine blondie-cupcakes i ca. 20 minutter, til en kødnål kommer ud uden dej. Lad dem køle af i formen nogle minutter, før du overflytter dem til en bagerist og lader dem afkøle helt.

NOTE: Du kan godt bage blondie-cupcakes ved hjælp af varmluft, hvis du skal bage flere på en gang – men du risikerer, at de synker sammen i midten. Det gør dog ikke så meget med en blondie som med så mange andre slags, efter min mening – den må godt være kompakt, der er bare lidt mindre cupcake-konsistens over den.

Lakridsfrosting – Swiss meringue buttercream

  • 3 æggehvider
  • 134 g sukker
  • 200 g smør i terninger, lidt bødt men stadig køligt
  • 1,5 spsk lakridssirup
  • Evt. sort pastafarve
  • Sukkertermometer
  1. Kom æggehvider og sukker i en skål over vandbad og pisk, til temperaturen når op på 60 grader, og alt sukkeret er smeltet – ca. 4 min.
  2. Tag skålen af varmen og pisk ved høj hastighed, til marengsen begynder at stivne og former små toppe – ca. 2 min. Pisk dernæst ved lav hastighed, til marengsen er afkølet – ca. 5 min.
  3. Tilsæt smørret en terning ad gangen, imens du pisker. Fortsæt med at piske, til alt smørret er inkorporeret – frostingen kan skille, men den vil samle sig igen. Tilsæt lakridssirup efter smag – start med 1 spsk og pas på ikke at lave den for kraftig – og tilsæt evt. farve. Der skal ret meget til for at få en mørkegrå/sort farve ud af en hvid frosting. Pisk, til du har en let og fløjlsblød frosting.
Blondie-cupcakes med hvid chokolade, hindbær og lakrids

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST