Chokolade, espresso og karamel i skøn forening

Opskrift (ca. 8 stk.)

Mocha cupcakes med espresso

  • 25 g mørk chokolade (70 % kakao)
  • 50 g smør
  • 90 g mel
  • ¾ tsk bagepulver
  • ¾ tsk natron
  • 25 g kakao
  • 100 g sukker
  • 50 g farin
  • 1 æg
  • ½ dl varm espresso (fx på 1 g instant espresso)
  • ½ tsk vaniljeekstrakt
  • ¾ dl buttermilk eller kærnemælk (du kan lave din egen buttermilk ved at presse 1½ tsk citronsaft ud i et decilitermål og fylde op til ¾ dl med mælk – rør rundt og lad stå ca. 5 min.)
  1. Tænd ovnen på 175 grader C og kom 8 papirforme i en almindelig muffinform.
  2. Smelt smør og chokolade i en kasserolle over svag varme. Stil blandingen til side og lad det afkøle lidt, imens du forbereder resten af dejen.
  3. Si mel, bagepulver, natron og kakao i skål, bland det forsigtigt sammen og stil det til side.
  4. Forbered espressoen.
  5. Pisk æg og sukker til tyk, luftig æggesnaps. Tilsæt buttermilk/kærnemælk og pisk ganske lidt.
  6. Vend forsigtigt melblandingen i med en træske over 3 omgange. Tilsæt smørblandingen i to omgange undervejs. Tilsæt til sidst espresso og vaniljeekstrakt og rør, til det lige netop er inkorporeret i dejen.
  7. Fordel dejen i 8 papirforme – fyld dem ca. ½ op, de hæver meget – og bag dem ved 175 grader i ca. 18 min. Brug en kødnål eller en tandstikker til at teste, at dejen slipper i midten. Tag dine mochacupcakes ud og lad dem sætte sig i formen et par minutter, før du overfører dem til en bagerist, hvor de kan afkøle helt.

Espresso- og karamelfrosting

  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 120 g flormelis, siet
  • 2-3 spsk saltkaramel
  • 1½ spsk kold espresso
  1. Pisk smørret hvidt og luftigt, gerne på en køkkenmaskine med spatel – ca. 3-5 min.
  2. Skru ned på lav hastighed og tilsæt siet flormelis lidt ad gangen. Pisk derefter ved medium hastighed, til flormelisen er godt inkorporeret og frostingen atter luftig.
  3. Tilsæt 2 spsk saltkaramel og pisk, til det er godt inkorporeret. Tilsæt langsomt 1 spsk espresso med piskeren kørende og pisk det godt ind i frostingen. Smag til sidst til med ekstra espresso og saltkaramel, som du synes – og så er du klar til at dekorere dine caramel mocha cupcakes med espresso- og karamelfrosting.
Caramel Mocha Cupcakes

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST