Chokoladecupcakes med hvid chokoladefrosting

Mørk og hvid chokoladeluksus

– Denne opskrift på chokoladecupcakes med hvid chokoladefrosting er ganske enkelt uimodståelig. Det er de cupcakes, der ved allerførste bid åbnede min mands hidtil skeptiske øjne for cupcakenes vidunderlige verden

Førhen mente Ulrik, at cupcakes var et stærkt overvurderet fænomen – en udmærket kage spoleret af en vammel og i bedste fald overflødig frosting, som per definition gjorde mere skade end gavn. Og så kom dette vidunder.

Chokoladecupcakes med hvid chokoladefrosting

Opskriften på disse chokoladecupcakes med hvid chokoladefrosting er fra Sally’s Baking Addiction. Selve chokoladecupcaken er hurtigt blevet min go-to-opskrift, så jeg gengiver den i uændret form – der er bare ingen grund til at justere eller eksperimentere 

Det er blandt andet den opskrift, der danner fundamentet for mine chokoladecupcakes med karamelfrosting og dem med marshmallow frosting, ligesom jeg har brugt den til de superlækre m&m cupcakes med peanutbutter-frosting.

I dag er Ulrik en dedikeret fan af min hobby. Så meget, at det var ham, der gav mig denne blog i fødselsdagsgave for at opretholde min motivation til at bage endnu flere cupcakes  vi har opdaget, at den rette frosting i beherskede mængder absolut ikke er overflødig, men kan løfte de fleste kager til et nyt niveau.

Opskrift: chokoladecupcakes med hvid chokoladefrosting – 12 stk.

Chokoladecupcakes

  • 115 g (1/2 cup) smør, stuetemperatur
  • 60 g mørk bagechokolade, ikke for kraftig (45-55 % kakao)
  • 42 g (1/2 cup) usødet kakaopulver
  • 94 g (3/4 cup) mel
  • 1/2 tsk natron
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 2 store æg, stuetemperatur
  • 100 g (1/2 cup) sukker
  • 50 g (1/4 cup) brun farin
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 120 ml (1/2 cup) buttermilk*
    • Syren fra buttermilk er det, der får natronen til at hæve. Du kan lave din egen ved at hælde 2 tsk hvid eddike eller citronsaft i et målebæger og fylde op til 120 ml / 1/2 cup med mælk. Rør rundt og lad det stå i 5 minutter. Konsistensen er ser ikke så lækker ud, men den er god nok 

Hvid chokoladefrosting

  • 150 g hvid chokolade (fx fra Odense Marcipan)
  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 150-170 g flormelis, siet
  • 3 spsk fløde 38 %
  • 1 tsk vaniljeessens
  • Evt. lidt ekstra salt
  1. Smelt den hvide chokolade over vandbad og lad den køle lidt af.
  2. Rør smørret godt igennem med en håndmikser eller på en køkkenmaskine med rørespade – jeg bruger som regel min flexi k-spade med gummibelægning – ved medium hastighed i ca. 1 minut. Skift til lav hastighed og tilsæt langsomt flormelisen. Start med ca. 2/3 og smag evt. til med resten til sidst.
  3. Når smør og flormelis er blandet godt, rører du rundt i den let afkølede chokolade, så den er glat, før du hælder den i smør- og sukkerblandingen. Øg hastigheden til medium og pisk i ca. 2 minutter, til massen er godt blandet og cremet.
  4. Tilsæt fløde og vanilje og pisk i yderligere et minuts tid. Tilsæt ekstra flormelis, hvis du vil have en tykkere konsistens, og smag evt. til med et lille nip salt, hvis frostingen er for sød til din smag.
  5. Kom frostingen på de afkølede cupcakes, men pas på med at overfroste, det kan godt blive for meget af det gode. Lav fx roser med en stjernetyl, så frostingen ligger i et enkelt lag.
  6. Server dine chokoladecupcakes med hvid chokoladefrosting ved stuetemperatur eller en smule kølige (dog ikke lige fra køleskabet, så vil frostingen være hård som smør).
Chokoladecupcakes med hvid chokoladefrosting

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST