Frosting med saltkaramel, der smager som brunsviger

– I jagten på den perfekte cupcake til Siljes barnedåb havde jeg egentlig allerede fundet en chokoladecupcake med hvid chokoladefrosting, der var så lækker, at selv min frostingskeptiske mand var helt oppe at ringe. Men nu skal man jo ikke nødvendigvis lade sig nøje med den første, den bedste; og da jeg først havde besluttet at teste flere varianter, hvad er så mere oplagt end kombinationen af chokolade og karamel, salt og sødt?

Opskriften på chokoladecupcaken valgte jeg, fordi bloggeren havde skrevet, at metoden med at smelte smør og sukker langsomt sammen gav selve cupcaken et hint af karamel. Det kunne jeg nu ikke smage, og da der ikke er chokolade i dejen, kan den for sig selv virke lidt kedelig. Men…!

Sammen med saltkaramel-frostingen fra Sally’s Baking Addiction bliver cupcaken simpelthen uimodståelig. Frostingen er så intens, at det kunne blive voldsomt med en “rigtig” chokoladekage.

Jeg valgte Sallys frosting af to årsager. For det første kan jeg lige så godt være ærlig og indrømme, at jeg lige der ikke havde mod på at kaste mig ud i den hjemmelavede karamelsauce, som var en del af Browneyed Bakers opskrift  karamel kan være utroligt drilsk, indtil man får taget på det, og jeg skulle bare have noget, der virkede på den nemme måde.

Da jeg så faldt over denne frosting, var jeg solgt med det samme, for ingredienslisten mindede mig straks om brunsviger. Som jeg er storfan af. Og ganske rigtigt! Frostingen smager, som om man har skrabet alt det bedste af brunsvigeren og pisket den sammen til en cremet frosting. What’s not to like?

I sidste ende kom denne cupcake ikke med på buffetten, men den er stadig blandt favoritterne herhjemme – prøv den!

Opskrift (ca. 12 stk.)

Chokoladecupcakes

Opskrift fra Browneyed Baker:

  • 34 g kakao
  • ½ dl + 1 spsk varmt vand
  • 144 g mel
  • 3/8 tsk natron
  • 3/8 tsk bagepulver
  • 122 g smør, stuetemperatur
  • 190 g sukker
  • 1,5 (el. 2) æg
  • ½ tsk vaniljeekstrakt
  • 90 ml creme fraiche
  1. Forvarm ovnen til 180 grader (eller 160 grader varmluft) og kom papirsforme i 1-2 standard muffinforme.
  2. Pisk kakaopulver og varmt vand i en lille skål, til det er rørt helt ud.
  3. Si mel, bagepulver og natron i en skål for sig selv og rør det sammen.
  4. Kom smør og sukker i en lille kasserolle og sæt den over medium varme. Rør jævnligt i masssen, indtil den er glat, og smørret er helt smeltet. Kom sukkermassen i en skål til køkkenmaskinen og lad den røre rundt ved mediumlav hastighed, til massen er kølet af – ca. 4-5 minutter.
  5. Sæt hastigheden ned til lav og tilsæt melblandingen i tre omgange – tilsæt creme fraichen i to omgange ind imellem.Bland kun lige akkurat så meget, at hver tilsat portion bliver inkorporeret i dejen.
  6. Fordel dejen i papirformene, så de er ca. 2/3 fulde. Bag i 18-20 minutter, til en kødnål eller tandstikker kommer ren ud, når du stikker den ned i midten.
  7. Lad cupcakesne køle af i muffinformen nogle minutter, før du tager dem ud og lader dem køle færdig på en bagerist.

Brunsvigerfrosting med saltkaramel

Opskrift fra Sally’s Baking Addiction:

  • 115 g saltet smør
  • 200 g brun farin
  • 80 ml fuldfed fløde
  • 1/2 tsk salt
  • 240-360 g flormelis, siet
  1. Smelt smørret i en lille gryde over lav varme.
  2. Tilsæt brun farin og fløde og rør konstant over medium  varme, indtil farinen er opløst. Tilsæt salt.
  3. Lad sukkermassen boble i præcis 3 minutter. Tag gryden af varmen og lad massen køle en smule af – ca. 15 min. (Lad være med at sætte gryden i køleskabet).
  4. Pisk flormelisen i lidt ad gangen med en håndmixer, til du er tilfreds med konsistensen. Tilsæt en lille smule ekstra fløde, hvis du vil have frostingen tyndere eller mere cremet i smagen. Smag til med lidt ekstra salt, hvis frostingen er blevet for sød.
  5. Kom frostingen på de afkølede cupcakes og pynt evt. med chokoladespåner, små saltkarameller, eller hvad du nu kan finde på. Overskudsfrosting kan holde sig i køleskabet i op til 5 dage – tag den ud i god tid, før du skal bruge den.
Chokoladecupcakes med brunsvigerfrosting

Post navigation


One thought on “Chokoladecupcakes med brunsvigerfrosting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST