Den perfekte kombination af kaffe og kage

– I sidste weekend skulle både min mand og jeg ud at spise og hygge med nogle kollegaer. Hvilket som sådan var vældigt fint. Hvis altså ikke det var gået galt med synkroniseringen af vores kalendere, og vi pludselig opdagede, at vi skulle ud samme aften og ikke kunne finde en barnepige. What to do?

Det endte med, at Ulrik ofrede sig og meldte afbud til sit arrangement for at blive hjemme med datteren. Han købte et par lækre bøffer og inviterede en god ven til at komme forbi i stedet, lavede sin fantastiske bearnaise og hyggede over et par øl, så det var ikke et helt skidt bytte. Men jeg syntes alligevel, jeg skyldte lidt ekstra, så før jeg tog i byen smækkede jeg gang chokoladecupcakes med espresso sammen. Begge gutter er glade for kaffe og chokoladekage, så en kombination lå lige til højrebenet.

Cupcaken er inspireret af en opskrift fra den svenske blogger Call Me Cupcake. Jeg har dog justeret lidt på ingrediensmængderne, tilsat lidt mørk chokolade med 70 % kakao samt lidt ekstra smør og pisket æg og sukker sammen til en tyk æggesnaps. Det giver en skøn cupcake, der på samme tid er luftig og lidt svampet og har en lækker kombination af det søde og det bitre. Men prikken over i’et er absolut den intense frosting, hvor smagen af både chokolade og espresso virkelig trækker igennem. Jeg har givet den et ekstra skvæt espresso og suppleret med lidt fløde for at gøre den ekstra cremet

Note: Skulle du ligge inde med en rest nougat, kan du skifte den almindelige mørke chokolade ud med halvt mørk chokolade 70 % og halvt nougat for at få en ekstra let og lækker cremet frosting 

Opskrift (ca. 8 stk.)

Chokoladecupcakes med espresso

  • 25 g mørk chokolade (70 % kakao)
  • 50 g smør
  • 90 g mel
  • ¾ tsk bagepulver
  • ¾ tsk natron
  • 25 g kakao
  • 100 g sukker
  • 50 g farin
  • 1 æg
  • ½ dl varm espresso (på 1 g instant espresso)
  • ½ tsk vaniljeekstrakt
  • ¾ dl buttermilk eller kærnemælk (du kan lave din egen buttermilk ved at presse 1½ tsk citronsaft ud i et decilitermål og fylde op til ¾ dl med mælk – rør rundt og lad stå ca. 5 min.)
  1. Tænd ovnen på 175 grader C og kom 8 papirforme i en almindelig muffinform.
  2. Smelt smør og chokolade i en kasserolle over svag varme. Stil blandingen til side og lad det afkøle lidt, imens du forbereder resten af dejen.
  3. Si mel, bagepulver, natron og kakao i skål, bland det forsigtigt sammen og stil det til side.
  4. Forbered espressoen.
  5. Pisk æg og sukker til tyk, luftig æggesnaps. Tilsæt buttermilk/kærnemælk og pisk ganske lidt.
  6. Vend forsigtigt melblandingen i med en træske over 3 omgange. Tilsæt smørblandingen i to omgange undervejs. Tilsæt til sidst espresso og vaniljeekstrakt og rør, til det lige netop er inkorporeret i dejen.
  7. Fordel dejen i 8 papirforme – fyld dem ca. ½ op, de hæver meget – og bag dem ved 175 grader i ca. 18 min. Brug en kødnål eller en tandstikker til at teste, at dejen slipper i midten. Tag dine cupcakes ud og lad dem sætte sig i formen et par minutter, før du overfører dem til en bagerist, hvor de kan afkøle helt.

Chokolade- og espressofrosting

  • 75 g mørk chokolade (45-55 % kakao)
    • Se note over opskriften for alternativ med nougat
  • 110 g smør, stuetemperatur
  • 225 g flormelis, siet
  • 40 g kakao, siet
  • 2,5 spsk espresso, afkølet
  • ¾ tsk vaniljeekstrakt
  • 2,5 spsk fløde
  1. Smelt den mørke chokolade over vandbad og sæt den til side, så den kan køle en smule af.
  2. Pisk smørret ved medium-høj hastighed i ca. 2 minutter, til det er hvidt og cremet. Sæt hastigheden ned til lav og tilsæt gradvist siet kakao og 150 g siet flormelis. Når det hele er blandet i, sætter du hastigheden op igen og pisker, til blandingen er cremet og luftig – ca. 1-2 minutter.
  3. Tilsæt den afkølede chokolade og pisk, til den er godt inkorporeret. Tilsæt derefter espresso og vaniljeekstrakt, imens du pisker ved lav hastighed, og pisk så igen ved medium hastighed, til frostingen er godt blandet og glat i konsistensen. Tilsæt 75 g siet flormelis og pisk, før du tilsætter fløde 1 spsk ad gangen, mens du pisker ved lav hastighed. Pisk så ved høj hastighed, til du atter har en lækker cremet og luftig frosting. Kom frostingen på dine afkølede chokoladecupcakes og server dem ved stuetemperatur.

Chocolate Espresso Cupcakes - the ultimate combination of bitter-sweet flavours | Den ultimative kombination af kaffe og kage

Chokoladecupcakes med espresso

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST