Chokoladelagkage med nougat a la Ferrero Rocher

Skøn lagkage med et touch af Ferrero Rocher

Denne chokoladelagkage med nougat er en af de absolutte favoritter her i huset. Min mand laver originalversionen med chokolade- og nougatglasur på toppen, hver gang han skal have kage med på arbejde – og til min fødselsdag valgte jeg så at pifte den lidt ekstra op med nutellafrosting og ristede hasselnødder som pynt. Det blev den bestemt ikke ringere af 

Orginialopskriften kommer fra Spis Bedre og er en meget flad og saftig kage med 2 bunde og 1 lag nougatskum. På toppen er en “glasur” bestående af smeltet chokolade og nougat, hvilket absolut også kan anbefales – så glasuren finder du også opskriften på nedenfor.

Men til min fødselsdag ville jeg have en mere klassisk lagkage med 3 bunde og lidt ekstra fylde. Derfor lavede jeg 1½ portion dej og gav den en ekstra lang tur med piskeren på køkkenmaskinen, og det gav et fortrinligt resultat.

1 stykke chokoladelagkage med nougat og 3 bunde

Derudover drømte jeg om at give min chokoladelagkage med nougat et touch af Ferrero Rocher, så derfor valgte jeg at dække den med en fløjlsblød og cremet nutellafrosting i stedet for glasuren og pynte med ristede grofthakkede hasselnødder. Det blev den efter min mening kun endnu mere lækker af 

Denne chokoladelagkage med nougat er fantastisk lækker og saftig. Fordi den bliver penslet med en god portion espresso og likør, kan den sagtens spises med det samme – men tager absolut heller ikke skade af at stå til dagen efter.

Velbekomme!

Chokoladelagkage med nougat og ristede hasselnødder

Chokoladebunde – 3 stk.

  • 75 g mørk chokolade (70 %)
  • 150 g smør
  • 3/4 dl mælk
  • 3/4 dl fløde
  • 30 g kakao
  • 3 æg
  • 130 g sukker
  • 45 g brun farin
  • 2 1/4 tsk vaniljesukker
  • 180 g hvedemel
  • 2 1/4 tsk bagepulver
  • 1 knsp. fint salt
  1. Sæt oven på 175 grader. Klip et stykke bagepapir ud, så det passer i bunden af en springform på 23 cm, og smør siderne med blødt smør.
  2. Smelt chokolade sammen med smør, fløde, mælk og kakao. Lad blandingen afkøle.
  3. Si mel, bagepulver og salt og bland det forsigtigt. Stil til side.
  4. Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker på en køkkenmaskine med spatel, til det er meget let og luftigt – ca. 5 minutter. Rør forsigtigt smørblandingen i.
  5. Vend forsigtigt melblandingen i dejen – rør kun, til det netop er blandet sammen. Det gælder om at bevare en så luftig dej som muligt.
  6. Hæld dejen i springformen og bag i 25-30 minutter. Tjek at en kødnål kommer ren ud fra midten af kagen. Lad kagen stå i ovnen med lågen let på klem, mens ovnen køler af til ca. 100 grader. Tag så kagen ud og lad den afkøle helt, før du deler den i 3 bunde.

Nougatfyld

  • 3 spsk espressokaffe (45 ml)
  • 3 spsk likør – fx bailey’s, kahlua eller cognac
  • 150 g blød nougat (fx Odense)
  • 1½ dl piskefløde
  1. Smelt nougaten over vandbad og stil den til side, så den kan køle af – men lad den ikke størkne igen.
  2. Bland espressokaffe med likør og pensl 1/3 af blandingen på den nederste kagebund.
  3. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt den smeltede nougat i. Smør halvdelen på den nederste kagebund. Læg en ny kagebund oven på, pensl med espressoblandingen og smør resten af nougatskummet på. Pensl undersiden af den sidste kagebund med det sidste af espressoblandingen og læg den oven på nougatskummet.

Glasur med nougat og chokolade (mulighed 1)

  • 80 g blød nougat
  • 50 g mørk chokolade (70 %)
  1. Smelt nougat og chokolade over vandbad. Rør det godt sammen og lad blandingen afkøle. Smør glasuren forsigtigt over din chokoladelagkage med nougat og pynt evt. med chokoladespåner.

Nutellafrosting og ristede hasselnødder (mulighed 2)

  • 50 g hasselnødder
  • 300 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 4 spsk fløde
  • 4-5 spsk nutella
  1. Forvarm ovnen til 200 grader og fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Rist hasselnødderne ca. 15 minutter i ovnen, til de er gyldne. Rør et par gange undervejs. Hæld hasselnødderne over på et rent viskestykke og gnub så meget skal som muligt af. Gnub evt. efter med hænderne og hak så de ristede hasselnødder groft.
  2. Pisk smørret på en køkkenmaskine med spatel i ca. 2 min ved mediumhøj hastighed. Tilsæt flormelis og pisk igen – start ved lav hastighed og sæt den langsomt op til mediumhøj hastighed – til blandingen er let og luftig.
  3. Tilsæt fløde 1 spsk ad gangen med køkkenmaskinen kørende på middel hastighed. Når fløden er godt inkorporeret, tilsætter du nutellaen og pisker, til du har en lækker, cremet frosting. Smag evt. til med ekstra nutella og en knivspids salt.
  4. Smør et tyndt lag nutellafrosting ud over hele din chokoladelagkage med nougat – også sidderne. Hæld forsigtigt de hakkede ristede hasselnødder ned langs siderne og tryk let med håndfladen for at fæstne nødderne. Sprøjt til sidst frosting på toppen i det mønster, du har lyst til. Servér ved stuetemperatur.

 

Chokoladelagkage med nougat

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST