Citroncupcake jordbær hvid chokolade

En sur/sød symfoni af citron, vanilje og jordbær

“Byd mig på en jobsamtale, så kan jeg fx medbringe en dejlig citroncupcake med hvid chokolade- og jordbærfrosting” – lyder det ikke som et tilbud, der er svært at modstå? 

Jeg er i øjeblikket på jagt efter nyt job inden for kommunikation og marketing. Her bruger jeg selvfølgelig bloggen som et led i mit forsøg på at skille mig ud i et håbløst stort felt af kandidater og tilbyder bl.a. at medbringe smagsprøver til en eventuel samtale. Og når tilbuddet så kommer, klapper fælden – når det først én gang er blevet påpeget, at man kom til samtalen uden kage, og de efterfølgende valgte en anden kandidat, så tager man ikke flere chancer!

I dag gik jeg all in og troppede op med en fin lille opsætning af citroncupcakes med en half’n’half-frosting med hvid chokolade og jordbær. Og blomsterpynt lavet af hjemmelavet fondant. Den foreløbige konklusion er, at det skaber sådan en hyggelig stemning, når man møder fremmede mennesker med en kage i hånden (hvem sagde bestikkelse? Shhh!).

Citron cupcakes med hvid chokolade- og jordbærfrosting

Den hvide chokolade i den klassiske buttercream giver en dejlig cremet vaniljesmag, der tager kanten af den syrlige citron. Halvdelen af frostingen smagte jeg til med min hjemmelavede jordbærsirup for at give det hele et ekstra twist – og jeg var godt tilfreds med resultatet!

Min mand er mere til mine klassiske citroncupcakes med marengs og lemoncurd, der praktisk talt er en fransk citrontærte i cupcakeform. De kan også varmt anbefales – hvad enten du er til en blød og lækker vaniljemarengs-frosting eller en sprød forbagt jordbærmarengs på toppen.

Til opsætningen satte jeg en plade oasis i en lille papæske fra noget dessertchokolade og dækkede den med en grøn papirserviet, da guderne må hvide, hvor mit grønne silkepapir er blevet af. Servietterne brugte jeg også til at forme blade af små udskårne firkanter, som er sat fast med halve tandstikker langs siderne.

Velbekomme 

Opskrift – 12 alm. / 36 mini

Citroncupcake

Fra Sally’s Baking Addiction:

  • 115 g (1/2 cup) smør, stuetemperatur
  • 200 g (1 cup) sukker
  • 2 store æg, stuetemperatur
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 190 g (1 1/2 cup) mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 120 ml (1/2 cup) mælk
  • Skal og juice af 2 økologiske citroner, medium str.
  1. Forvarm ovnen til 180 grader (eller 160 grader varmluft). Kom 12 papirforme i en standard muffinform og stil den til side.
  2. Rør smør og sukker sammen ved mediumhøj hastighed på en køkkenmaskine eller med en håndmikser, til det er cremet og hvidt – ca. 2-3 minutter. Skrab evt. siderne ned med en spatel undervejs, så du får det hele med.
  3. Tilsæt æg og vanilje og miks, til det er godt indarbejdet i smør- og sukkerblandingen – brug igen en spatel undervjes til at skrabe sider og bund.
  4. Si mel og bagepulver i en separat skål og bland det med salt. Tilsæt langsomt melblandingen til dejen i tre omgange og rør ved lav hastighed imellem hver portion. Dejen vil være meget tyk.
  5. Tilsæt mælk, citronsaft og -skal og rør dejen sammen ved lav hastighed, til det lige netop er inkorporeret – pas på ikke at overblande!
  6. Fordel dejen ligeligt i de 12 cupcakeforme (den hæver godt, så stol på fordelingen). Bag i 18-20 minutter, til du kan stikke en kødnål ned i midten uden at få dej med op. Lad din citroncupcake køle af i formen et par minutter, flyt dem så over på en rist og lad dem køle helt af, før du kommer frosting/topping på. Disse citroncupcakes holder sig fint i et par dage i en lufttæt beholder og kan også fryses, hvis du vil være i ekstra god tid.

Hvid chokoladefrosting med jordbær

  • 150 g hvid chokolade (fx fra Odense Marcipan)
  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 150-170 g flormelis, siet
  • 3 spsk fløde 38 %
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 2-3 tsk jordbærsirup eller jordbærmarmelade
  • Evt. lidt ekstra salt
  1. Smelt den hvide chokolade over vandbad og lad den køle lidt af.
  2. Rør smørret godt igennem med en håndmikser eller på en køkkenmaskine med rørespade – jeg bruger som regel min flexi k-spade med gummibelægning – ved medium hastighed i ca. 1 minut. Skift til lav hastighed og tilsæt langsomt flormelisen. Start med ca. 2/3 og smag evt. til med resten til sidst.
  3. Når smør og flormelis er blandet godt, rører du rundt i den let afkølede chokolade, så den er glat, før du hælder den i smør- og sukkerblandingen. Øg hastigheden til medium og pisk i ca. 2 minutter, til massen er godt blandet og cremet.
  4. Tilsæt fløde og vanilje og pisk i yderligere et minuts tid. Tilsæt ekstra flormelis, hvis du vil have en tykkere konsistens, og smag evt. til med et lille nip salt, hvis frostingen er for sød til din smag.
  5. Kom halvdelen af frostingen over i en anden skål og stil den til side. Smag den resterende frosting til med jordbærsirup eller jordbærmarmelade en skefuld af gangen – pisk godt ind imellem. Jordbærsmagen må godt være kraftig, så det er nemt at smage forskel – tilsæt evt. lidt rød farvepasta for at få en tydeligere farveforskel mellem de to frostings.
  6. Kom din foretrukne tyl i an sprøjtepose og fyld forsigtigt skiftevis hvid og rød frosting i posen – forsøg at skubbe frostingen så langt ned som muligt, samtidig med at du presser den ind mod den ene side af posen, så du kan skubbe den anden frosting ned langs den modsatte side.
  7. Kom frostingen på den afkølede citroncupcake og server ved stuetemperatur eller lidt kølig.

Hvid chokolade- og jordbærfrosting

Citroncupcake med hvid chokolade og jordbær

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST