Verdens bedste Ferrero Rocher cupcakes

Fråds i chokolade, Nutella og ristede hasselnødder

Så landede den ultimative chokoladeoverdådighed endelig på bloggen – Ferrero Rocher cupcakes! Inspireret af nogle af de mest dekadente chokolader derude. Du ved, de små, sprøde vaffelkugler med en kerne af flydende nougat og en ristet hasselnød, overtrukket med mælkechokolade og hakkede nødder. You gotta love it 

Opskriften på Ferrero Rocher cupcakes stammer oprindeligt fra Siljes barnedåb. Altså den for godt og vel et år siden. Nr. 2 fra højre på coverbilledet her på bloggen. Men af uransagelige årsager er den aldrig nået frem til opskriftsarkivet. Og det var da synd og skam!

Men så for nylig fik jeg lejlighed til at finde den frem fra gemmerne, støve den af og genskabe magien. En af de søde damer fra min mødregruppe spurgte, om jeg ville levere cupcakes til hendes 30-års fødselsdag – det ville jeg naturligvis! Hun ville gerne have de efterhånden velkendte citroncupcakes med marengs og lemoncurd og noget med chokolade. Og da sådan en festlig anledning kalder på lidt ekstra stil og finesse, virkede Ferrero Rocher cupcakes oplagte til formålet.
Ferrero Rocher Cupcakes og Citroncupcakes med marengs

Esktra festligt pimpede cupcakes!

De her superskønne cupcakes består af en ekstra luftig chokoladecupcake med en kerne af Nutella og en fløjsblød frosting med smeltet mælkechokolade. Pynten er hakkede ristede hasselnødder og vaffelrør med nougatfyld (Lidls de bedste ).

Normalt sværger jeg til, at chokoladekage skal have chokolade i dejen og ikke bare være lavet med kakao – kakaokager har det med at blive en halvtam oplevelse for min smag – men lige netop til Ferrero Rocher fungerer det superfint. En chokoladecupcake kan godt blive lige lovligt bastant til formålet, især fordi det her er Nutellaen og frostingen, der skal dominere og shine. Derfor har jeg hapset opskriften fra Friday is Cake Night’s “Chocolate Mascarpone Truffle Cupcakes”.

TIP: Ferrero Rocher cupcakes er fantastiske som minicupcakes. Her kan du med fordel bruge en hel hasselnød til hver for at komme tættere på den ægte Ferrero Rocher-oplevelse 

NB! Brug IKKE varmluft til denne opskrift – de synker sammen på midten!

Opskrift på Ferrero Rocher cupcakes – 8 stk.

Chokoladecupcakes

  • 74 g hvedemel
  • 30 g kakaopulver
  • 1/2 tsk natron
  • 55 g smør, stuetemperatur
  • 75 g sukker
  • 67 g brun farin
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 stort æg, stuetemperatur
  • 250 ml kærnemælk (eller mælk med 2 spsk citronsaft)
  • 1 tsk instant espressopulver opløst i 20 ml varmt vand
  • 100-150 g Nutella (eller lignende produkt)
  1. Forvarm ovnen til 160 grader – ikke varmluft! Stil din muffinform klar med papirforme i.
  2. Si mel, kakao og natron i en skål, bland det forsigtigt sammen og stil det til side.
  3. Pisk smør og sukker med køkkenmaskine eller håndmikser, til du har en tyk og cremet masse – ca. 3-5 minutter.
  4. Tilsæt vanilje og æg 1 ad gangen og pisk godt mellem hver tilføjelse. Tilsæt dernæst kærnemælk i to omgange, rør imellem, og tilsæt tilsidst espresso. Dejen skiller, men der er o.k.
  5. Vend forsigtigt melet i dejen i to omgange – giv det gerne en tur mere gennem sien på vejen. Pas på ikke at overblande.
  6. Fordel dejen i formene og bag dine cupcakes i ca. 20 minutter, til en tandstik eller kødnål kommer ren ud, når du stikker den i en cupcake. Lad cupcakesne køle af i formen i 5-10 minutter, før du overfører dem til en bagerist.
  7. Når dine Ferrero Rocher cupcakes er helt afkølet, skærer du et kegleformet stykke ud af midten og fylde en teske Nutella i. Tryk det udskårede stykke chokoladecupcake tilbage oven i Nutellaen, så er de klar til frosting.

Frosting med mælkechokolade

  • 75 g mælkechokolade
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 75 g flormelis
  • 1 spsk kakao
  • 1-2 spsk piskefløde
  • Ca. 50 g ristede hakkede hasselnødder til pynt
  1. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Stil den til side og lad den køle lidt af.
  2. Pisk smørret hvidt og luftigt på en køkkenmaskine eller med en håndmikser – ca. 2-3 min. Tilsæt flormelis og kakao – gerne gennem en si og gerne lidt ad gangen – og pisk, til du igen har en luftig frosting.
  3. Tilsæt chokolade og pisk for at inkorporere godt. Tilsæt så fløde 1 spsk ad gangen og pisk, til du har en dejlig cremet konsistens. Smag evt. til med ekstra kakao.
  4. Nu er du klar til at froste dine Ferrero Rocher cupcakes med en lækker, fløjlsblød mælkechokolade-frosting. Drys til sidst med hakkede ristede hasselnødder og pynt evt. med vaffelrør.
Ferrero Rocher cupcakes

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST