Glutenfri chokoladekage uden mel

I sidste weekend fik vi gæster til kaffe, og så skulle der selvfølgelig kage på bordet. En af gæsterne har det ikke så godt med laktose og gluten, så det var en glimrende lejlighed til at score en pakke laktosefri smør og afprøve den glutenfri chokoladekage uden mel, som en veninde for nylig have delt via sin blog MostlyCakes. Originalopskriften kommer fra Maja Vase, der er selvudnævnt chokoladenørd – og den er helt fantastisk!

En glutenfri chokoladekage uden mel er i sagens natur en saftig og svampet sag, og smagen af chokolade er virkelig intens og lækker. Er du hardcore chokoladefanatiker, kan du overtrække den med nutellaganache eller en ganache på chokolade. Du kan også som jeg servere den med kølig flødeskum (fås også laktosefri) og friske hindbær eller lignende – der giver et lækkert modspil til den overdådige chokoladekage.

Søger du en luksuschokoladekage, der er en sikker vinder både til eftermiddagskaffen og desserten, så har du den her. Hvor langt den rækker afhænger af selskabet – 6 chokofanatikere vil snildt kunne sætte hele chokoladekagen til livs til en kop kaffe, men serverer du den med frisk frugt som afslutningen på et middagsselskab, kan du godt strække den til 10 uden at virke fedtet 

Jeg videregiver opskriften, som jeg lavede den – god fornøjelse!

Opskrift – 6-10 pers.

  • 200 g mørk chokolade (ca. 70 %)
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  1. Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Smør siderne på en 21 cm springform med smør, klip et stykke bagepapir ud, så det passer i bunden, og læg det i.
  2. Bræk eller hak chokoladen i mindre stykker, skær smørret i tern, og smelt det sammen over vandbad. Tag derefter blandingen af varmen og rør det sammen med sukkeret.
  3. Pisk æggene godt og rør dem forsigtigt i chokoladeblandingen. Hæld dejen i springformen og bag chokoladekagen i 20-25 minutter. Kagen skal give lidt efter, når du trykker forsigtigt på toppen, men kan virke overraskende blød. Lad chokoladekagen køle af i springformen og stil den i køleskabet til næste dag, så kagen kan sætte sig.
  4. Server din chokoladekage uden mel kølig med tilbehør efter eget valg – fx vaniljeis eller flødeskum og friske bær.
Glutenfri chokoladekage uden mel

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST