Homemade berry syrup - hjemmelavet bær sirup

Når jeg skal lave en frosting med smag af fx jordbær eller hindbær – som den jeg bl.a. bruger til mine hindbærsnittecupcakes eller mine vaniljecupcakes med jordbær-swirls og smørcreme – foretrækker jeg at bruge en hjemmelavet bærsirup som smagsgiver i stedet for syltetøj eller aroma. På den måde ved jeg lige præcis, hvad der kommer i, og får en lækker, intens smag på den naturlige måde 

Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift på skovbærsirup fra Karolines Kogebog (jeg giver i øvrigt originalopskriften med hvid og mørk chokolademousse min varmeste anbefaling, den er fantastisk ). Du kan bruge lige de bær, du synes; men bruger du bær med kraftige frø såsom hindbær, er det en god idé at køre siruppen gennem en finmasket si efter kogning. Brug fx en spiseske til at skubbe den lidt tykke frugtmasse frem og tilbage i sien med et let tryk, så du får mest mulig sirup med. Frøene spolerer konsistensen i en ellers lækker, blød og glat frosting, og særligt hindbærfrøene har desuden en markant bismag, som jeg gerne er foruden. Det kan godt være svært at få alle frøene siet fra, men gentag processen et par gange, så er du godt på vej.

Opskrift på hjemmelavet bærsirup

  • 1/2 vaniljestang
  • 200 g frosne bær
  • 50 g sukker
  • 2 spsk vand
  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med en lille smule af sukkeret for at skille kornene ad. Kom skovbær, vand sukker, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde.
  2. Læg låg over og kog bærrene ved svag varme i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog bærblandingen ind ved kraftig varme – du bør have ca. 1 ½ dl tilbage. Rør gerne undervejs.
  3. Selv store bær som jordbær burde nu være kogt ud til en ensartet masse. Er du ikke helt tilfreds, kan du give frugtmassen en tur med stavblenderen. Pres evt. din bærsirup forsigtigt gennem en finmasket si for at få en helt glat sirup og komme af med eventuelle frø.
  4. Opbevar din bærsirup på køl i en lufttæt, steriliseret beholder – jeg bruger et vasket og kogt syltetøjsglas – så er min erfaring, at den holder sig fint i 2-4 uger.
Hjemmelavet bærsirup

Post navigation


4 thoughts on “Hjemmelavet bærsirup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST