hjemmelavet fondant

Hjemmelavet fondant med skumfiduser og hvid chokolade

Denne opskrift på hjemmelavet fondant med skumfiduser og hvid chokolade er let og billig at lave, nem at arbejde med – og så smager den oven i købet væsentligt bedre end din gennemsnitlige købefondant 

Jeg har som udgangspunkt ikke været den store fan af fondant. Det kan se nok så flot ud, men de har en tendens til at været noget forfærdeligt sukkersødt gummistads. Da jeg vægter smagen højere end visuel perfektion, bruger jeg som regel marcipan til at overtrække og pynte kager i stedet. Men marcipan er mere skrøbeligt at arbejde med, og der er svært at få de samme flotte, skarpe farver, så da jeg fik en bestilling på Star Wars-inspirerede cupcakes, kastede jeg mig ud i nogle eksperimenter med hjemmelavet fondant. Og det blev en succes!

Blondie and Dark Chocolate Star wars cupcakes

Star Wars-tema: chokoladecupcakes med marshmallow-frosting og blondie cupcakes med hindbær og lakrids.

I tredje forsøg kom jeg frem til denne opskrift med både skumfiduser og hvid chokolade. Fondanten har en lækker vaniljesmag, og den hvide chokolade gør den en smule cremet i smagen. Tilberedningstiden er ca. 5-10 min. + 30 min. hviletid i køleskabet, og så er du klar til at kreere små smagfulde kagekunstværker af din egen hjemmelavede fondant 

hjemmelavet fondant-pynt

Julestemning: Odense Marcipans gulerodsmuffins med marcipan og cream cheese-frosting pyntet med stjerner, hjerter og snefnug af hjemmelavet fondant. Hjerter brugte jeg også til at pynte årets ris a la mande.

Jeg brugte knap en halv portion til at lave ministjerner og lyssværd til 18 Star Wars-cupcakes. Vil du bruge fondanten til at overtrække hele kager, kan du prøve at bruge denne beregner. Vil du farve fondanten, anbefaler jeg at bruge farvepasta, da du får virkeligt flotte resultater med meget små mængder – tilsæt en lille smule ad gangen ved at dybe spidsen af en kødnål eller en tandstik i pastaen og tør farven af i fondanten, og ælt så godt for at fordele farven, før du evt. tilsætter mere. Du kan selvfølgelig også bruge flydende frugtfarve – tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis fondanten bliver klistret igen pga. væsken.

Opskrift – ca. 150 g

  • 8 store skumfiduser i kvarte (fx Haribo Chamallows – ca. 50 g)
  • 20 g hvid chokolade, groft hakket
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk smagsløs olie
  • 90 g flormelis
  • Evt. farvepasta
  1. Hæld flormelisen i en stor skål og stil den til side.
  2. Kom skumfiduser og hvid chokolade i en skål sammen med citronsaft og olie og smelt det over vandbad. Rør gerne i blandingen med en spatel imens.
  3. Rør den smeltede blanding glat og hæld den over flormelisen. Rør det så godt sammen, som du kan, og ælt så massen med hænderne, til den er glat og tyggegummilignende. Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis den er meget klistret – lidt tyggegummiklistret må den godt være, det sætter sig i køleskabet. Tilsæt farve, hvis du vil, og ælt den godt ind i fondanten.
  4. Pak fondanten ind i film og sæt den på køl i min. 30 minutter. Ælt fondanten, til den bliver blød igen – så er den klar til brug!

NOTE: Du kan opbevare din hjemmelavede fondant med skumfiduser på køl i mindst 2 uger. Pak den ind i film og læg den i en plastikpose eller en lufttæt beholder. Når du skal bruge den, tager du den blot ud og ælter, til fondanten igen er opvarmet og smidig.

Melted marshmallows for homemade fondant - smeltede marshmallows til hjemmelavet fondant

Smeltede skumfiduser og hvid chokolade æltes sammen med flormelis til en smidig fondant.

Homemade fondant starts and lightsabers - hjemmelavede fondant stjerner og lyssværd

Min første opgave med hjemmelavet fondant bestod i at lave stjerner og lyssværd til at pynte disse blondie-cupcakes med hindbær og lakridsfrosting til et Star Wars-tema. Et sjovt projekt, der satte mine kreative evner på prøve!

 

Hjemmelavet fondant med skumfiduser

Post navigation


One thought on “Hjemmelavet fondant med skumfiduser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST