Hjemmelavet lemoncurd på glas med 2 citroner

Supernem og lækker opskrift på hjemmelavet lemoncurd

Jeg har længe leget med tanken om at eksperimentere med hjemmelavet lemoncurd. Og blev glædeligt overrasket, da jeg endelig kastede mig ud i det og opdagede, hvor utroligt nemt det er! Det er faktisk lige så nemt som at koge sin egen vaniljecreme – og så smager det langt bedre end dem, man kan købe på glas i supermarkedet.

Hjemmelavet lemoncurd på glas

Det skyldes selvfølgelig ikke mindst, at du selv kan justere, hvor sød eller syrlig en hjemmelavet lemoncurd, du vil have.

Jeg elsker generelt søde sager med citron, og hjemmelavet lemoncurd er superlækkert både som smørelse på brød og til at pifte kager og desserter op. Jeg bruger det blandt andet til mine skønne citroncupcakes med marengs og lemoncurd og kan også varmt anbefale det til scones. Gerne med flødeskum. Fordi du kan.

 

Citroncupcakes med lemoncurd

Citroncupcakes smurt med et lag hjemmelavet lemoncurd og toppet med brændt marengs er helt i top!

Mit udganspunkt var denne opskrift fra Loui&Bearnaisen med lidt ekstra smør og en halv stang frisk vanilje – det gav lemoncurden et lækkert twist. Jeg kommer helt sikkert til at eksperimentere videre med lemoncurd – for eksempel tror jeg, at hyldeblomst kunne give en spændende smagsvariant.

Så er det bare af sted og skaffe nogle økologiske citroner – god fornøjelse!

Opskrift

Giver 2-3 dl hjemmelavet lemoncurd

  • 2/3 dl citronsaft (2-3 citroner)
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 1 1/3 spsk citronskal
  • 50 g smør i tern
  • Evt. ½ stang vanilje
  1. Bland citron, æg og sukker i en gryde (vil du gerne bruge vanilje, så tilsæt også både korn og stang her). Varm blandingen op ved middel varme under omrøring – det må ikke koge!
  2. Når massen begynder at tykne en smule, tilsætter du citronskal og smør. Rør / pisk, til det tykner til en konsistens, der minder om vaniljecreme.
  3. Hæld din lemoncurd gennem en si og ned i et rent og skoldet opbevaringsglas. Lad den køle helt af før brug. Hjemmelavet lemoncurd opbevares på køl.
Hjemmelavet lemoncurd

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST