hjemmelavet lakridssirup

Hjemmelavet lakridssirup for ægte lakridsfans

– Er du hoppet med på tidens trendy lakridsbølge, så er hjemmelavet lakridssirup helt sikkert lige noget for dig. Det er utroligt nemt at lave, og resultatet er virkeligt lækkert! Selvom processen er baseret på, at du opløser dine lakridser i rent vand, ender du med en intens smagsoplevelse, som giver et lækkert twist til is, kager, frostings – kun fantasien sætter grænser. Prøv fx disse blondie-cupcakes med hvid chokolade, hindbær og salt lakridsfrosting – de er ganske vidunderlige, når jeg selv skal sige det 

Jeg brugte mine favoritter fra en pose Skipper Mix for at få en lækker salt lakridssirup, men jeg vil tro, du kan bruge næsten en hvilken som helst slags af dine yndlingslakridser. Dog kan smeltetiden og mængden af vand, du skal bruge, variere. Hvis du synes, at lakridssiruppen bliver for tyk undervejs, tilsætter du blot ekstra vand. Er den for tynd, når lakridsen er smeltet, kan du lade den koge lidt ekstra ind under omrøring. På den måde kan du selv styre konsistensen af din sirup.

Foruden lakridser kræver hjemmelavet lakridssirup blot lidt tid og tålmodighed. Selve smelteprocessen kan snildt tage en halv times tid, så sæt dig godt til rette ved komfuret med en hyggebog eller Netflix og nyd lidt dig-tid 

Opskrift – ca. 1-1½ dl

  • 100 g Skipper Mix eller lignende
  • 2-3 dl vand
  1. Bring 2 dl vand til kogepunket i en tykbundet kasserolle.
  2. Lad vandet simre, tilsæt lakridserne og rør med en spatel, imens de smelter. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs, hvis siruppen bliver for tyk.
  3. Har du problemer med at få de sidste små klumper rørt ud, kan du presse siruppen gennem en finmasket si – så får du en lækker, glat lakridssirup med en intens smag. Opbevar den på køl i en lufttæt beholder.

Easy recipe for delicious liquorice syrup on the blog | Nem og lækker opskrift på lakridssirup på bloggen

Favorite liquorice melting and turning into a delicious syrup | Yndlingslakrids smeltes og bliver til en lækker, intens sirup

Use the syrup in frostings, as ice cream topping, or however you like | Brug siruppen i frosting, som topping på is, eller hvad du nu kan finde på!

 

Lakridssirup – nemt og lækkert!

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST