Rhubarb crumble with vanilla, oatmeal and almonds - Rabarbercrumble med vanilje og mandler

For anden weekend i træk har jeg kastet min kagekærlighed på en rabarbercrumble med vanilje, som for mig er en af de ultimative sommerkager I sidste weekend skulle den glæde svigerforældrene; i dag var det min mor, moster og onkel, der havde brug for ny benzin oven på en varm og hård flyttedag. Hvilket var en fremragende lejlighed til at forfine min opskrift, så den nu er ekstra lækker

Denne rabarbercrumble byder på en skøn kombination af det sure og det søde. De saftige og syrlige rabarber får lov at trække i en blanding af rørsukker og kornene fra en halv vaniljestang, og på toppen ligger en dejlig sød og supersprød crumble lavet med havregryn, farin og hakkede mandler. Mandlerne gør crumblen ekstra sprød, og farinen tilføjer et lækkert pift, der minder om karamel.

Idéen til farinen kommer fra Timm Vladimir, der har erstattet alt det almindelige sukker i sin opskrift på rabarbercrumble med farin. Jeg vil imidlertid gerne fremhæve smagskombinationen af rabarber og vanilje, så for at farinen ikke skal tage over, lyder min crumbleopskrift på 50/50 farin og rørsukker.

I anden omgang lod jeg rabarberne trække i sukker og vanilje i 4-5 timer – dermed var de knap så hidsige, og kagen var mere velafbalanceret end første gang, hvor jeg smed rabarberne i tærtefadet, så snart jeg havde samlet crumblen. Desuden tilsatte jeg lidt maizena til vaniljesukkeret, som rabarberne trækker i – det giver en tykkere rabarbersaft under crumblelåget, som er nemmere at skovle op. Og det er kun godt, for det er svært at sige, om det er den sprøde crumble eller den vaniljesøde rabarbersaft, der er højdepunktet i denne rabarbercrumble med vanilje 

Rhubarb crumble with vanilla and almonds - Rabarbercrumble med vanilje og mandler

Opskrift – 6-8 pers.

  • Forberedelsestid: ca. 10 min.
  • Trækketid: 4-5 timer
  • Bagetid: 22-25 min.

Rabarberfyld med vanilje

  • 8 stængler (ca. 550 g) frisk rabarber
  • 150 g rørsukker
  • ½ stang vanilje, kornene
  1. Rens rabarberstænglerne og skær dem i 1 cm lange stykker. Fyld dem i en skål.
  2. Flæk ½ vaniljestang og skrab kornene ud. Mas dem sammen med en smule af rørsukkeret for at findele kornene og bland så vaniljesukkeret godt sammen med resten rørsukkeret.
  3. Vend rabarberne med vaniljesukkerblandingen og lad dem gerne stå og trække 4-5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Crumble med havregryn og mandler

  • 1 tærtefad, ca. 28 cm
  • 100 g smør, gerne stuetempereret – plus lidt til tærtefadet
  • 120 g havregryn
  • 50 g mandler, grofthakkede
  • 60 g rørsukker
  • 60 g brunfarin
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Smør tærtefadet og fordel rabarberne deri.
  3. Ælt ingredienserne til crumblen godt sammen og smuldr crumblen over rabarbene som et låg, der dækker mest muligt.
  4. Bag rabarbercrumblen i 22-25 min., til toppen er gylden, og en kødnål glider igennem rabarberstykkerne uden modstand.
  5. Server din rabarbercrumble med vanilje lun med flødeskum og/eller creme fraiche – gerne smagt til med vaniljesukker.
Rabarbercrumble med vanilje og mandler

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST