Triple Chocolate Brownies - The Ultimate Chocolate Experience | Brownies med Tre Slags Chokolade

Til chokoladeelskere i medgang og modgang

– Der er dage, hvor man har lyst til at fejre en glædelig begivenhed med en lille bid af himlen. Og der er dage, hvor man bare vil krølle sig sammen under dynen og svælge i søde sager, tv-serier og selvmedlidenhed. Heldigvis er disse triple chocolate brownies – altså brownies med hele tre slags chokolade – perfekt til begge situationer!

Dejen indeholder intet mindre end 450 g chokolade, fra den helt mørke smeltede slags med 70 % kakao til de store lækre stykker af hvid chokolade og mælkechokolade, der popper frem i hvert enkelt lille stykke. Dertil kommer en god portion hakkede nødder, der giver brownien et lækkert bid. Tilsammen giver det en intens, overdådig og ganske enkelt uimodståelig triple chocolate brownie, der vil gå lige i hjertet på enhver med en sand kærlighed til chokolade.

Dagen i dag er hos mig præget af stille melankoli. Min ældste lillesøster på 18 er flyttet hjemmefra, hvilket i sig selv giver anledning til lidt nostalgi. Der er 11 år imellem os, 13 ned til den yngste, og vi tre har altid haft et – synes jeg – helt specielt forhold, så der er mange gode oplevelser og minder at se tilbage på, nu hvor hun for alvor er blevet voksen og skal stå på egne ben.

Efter et par dages stop-over i Vindinge, hvor vi har givet kvalitetshyggen fuld gas, har vi så oven i købet sat hende på et fly med en enkeltbillet til Paris, hvor hun vil søge lykken på ubestemt tid. Det er vældigt spændende og utroligt modigt gjort – men også vemodigt for den, der sidder tilbage og funderer over, hvordan man vedligeholder en tæt relation i et langdistanceforhold. Skype og Snapchat til trods er det bare ikke helt det samme.

Som om det ikke var nok, er lillepigen ved at få sin anden tand, er feberpylret og er generelt ved at nå til et stadie præget af morsyge – muligvis forstærket af, at vi så småt har startet indkøring i vuggestuen – så der er rigtig fest i det lille hjem 

Sjældent har der således været så passende en anledning til at frådse i voldsomme mængder chokolade i form af yndlingsbrownien her. Opskriften er inspireret af denne triple chocolate brownie fra BBCs arkiver, hvor du med fordel kan kigge dig omkring, hvis du er på jagt efter endnu flere fristende brownie-varianter – jeg kan fx anbefale disse lækre brownies med skumfiduser (opskriften er på engelsk).

Jeg har dog justeret lidt på ingrediensliste og fremgangsmåde – tilføjet lidt ekstra hvid chokolade og mælkechokolade (fordi 100 g er så dejligt rundt ), pisket æg og sukker til en tyk og luftig æggesnaps for at kompensere for reducerede mængder af rent sukker og smør, og så laver jeg typisk min triple chocolate brownie med valnødder i stedet for pekannødder, da jeg holder meget af det bitre modspil til den sukkersøde delikatesse. Det står dig selvfølgelig frit for at variere med dine foretrukne nødder.

Server brownien helt afkølet, gerne med lidt flødeskum på toppen.

Bon appetit!

Opskrift

Triple chocolate brownies

  • 250 g mørk chokolade (70 % kakao), groft hakket
  • 200 g smør i tern
  • 75 g nødder (fx pekannødder, valnødder, hasselnødder), groft hakket
  • 100 g mælkechokolade, groft hakket
  • 100 g hvid chokolade, groft hakket
  • 175 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 store æg
  • 1 1/4 dl sødmælk
  • 1 tsk vaniljeessens ell 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g sukker
  1. Tænd ovnen på 170 grader og læg bagepapir i en lille bradepande (ca. 30 x 20 x 3,5 cm).
  2. Smelt mørk chokolade sammen med smør i en skål over vandbad. Rør blandingen glat og tag den af varmen.
  3. Si mel, bagepulver og evt. vaniljesukker i en skål og bland det forsigtigt.
  4. Pisk æg og sukker til en tyk og luftig æggesnaps. Hæld forsigtigt smør- og chokoladeblandingen i, mens du pisker. Tilsæt mælk og evt. vaniljeessens og pisk forsigtigt, til det lige nøjagtigt er inkorporeret.
  5. Vend forsigtigt melblandingen i dejen i tre omgange – gerne via en si – og vend derefter hakket chokolade og nødder i. Fordel dejen i bradepanden.
  6. Bag brownien i 20-25 minutter. Toppen skal være fast, men indeni skal brownien stadig være blød og svampet. Du kan teste, at der ikke kommer dej med ud, hvis du stikker en kødnål ned i midten – men husk, at der er smeltet chokolade i, så kødnålen kommer ikke nødvendigvis ren ud, selvom brownien er færdig. Lad brownien køle helt af i formen, inden du skærer den ud.
Triple chocolate brownies – en kærlighedserklæring til chokolade

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST