Vaniljecupcakes med jordbær-swirls og jordbærsmørcreme ser både flotte ud og smager superlækkert! Kombinationen af den søde vanilje og de friske jordbær er altid en sikker vinder, der leder tanken hen på sommer og sol, hvis du spørger mig  Jordbærene giver især en smuk lyserød smørcreme, som jeg var ude efter til mit første forsøg på en cupcakebuket:

Cupcake-buket - vaniljecupcakes med jordbær og chokoladecupcakes med hvid chokoladefrosting

Cupcake-buket med to slags minicupcakes og “blade” af silkepapir. Cupcakes er sat fast med tandstikker på en rund flamingoplade pakket ind i grønt silkepapir.

Buketten var en forsinket mors dags-gave til min skønne mor. Idéen fik jeg fra Pinterest, som jeg siden mit Star Wars cupcake-projekt er begyndt at besøge jævnligt i jagten på inspiration til opskrifter, pynt og anretning. I første forsøg ville jeg gerne holder det simpelt og gik efter røde og hvide roser: vaniljecupcakes med jordbærsmørcreme og chokoladecupcakes med hvid chokoladefrosting. Det var populært! 

Jeg blev inspireret af denne opskrift på vaniljecupcakes med swirls af friske purerede jordbær. Men da det for det første ikke rigtigt er sæson for danske jordbær endnu, og jeg for det andet synes, det er noget nær blasfemisk at varmebehandle en portion skønne friske danske jordbær, valgte jeg i stedet at bruge min hjemmelavede bærsirup til at lave swirls og smørcreme. Dermed får du stadig en lækker, intens jordbærsmag, og opskriften kan bruges hele året. Jeg har desuden snuppet nogle elementer fra min yndlingsopskrift på vaniljecupcakes – som jeg fx bruger til mine hindbærsnitte-cupcakes – samt reduceret mængden af smør og sukker en smule. Her vil jeg hellere fremhæve sødmen fra vaniljen og bærsiruppen end rent sukker.

Jeg fulgte originalopskriften og rørte lidt jordbærsirup i selve dejen, før jeg tilføjede jordbær-swirls – det vil jeg ikke gøre næste gang, da det giver en lidt grumset farve i selve cupcaken. Hellere bevare den flotte, lysegule vaniljecupcake og nyde kontrasten til de klare røde jordbær-swirls.

Vanilla Strawberry Swirl Cupcakes - Vaniljecupcakes med jordbær

Vaniljecupcakes med jordbær-swirls klar til frosting.

Under opskriften finder du et par tips og tricks, hvis du har lyst til at kaste dig ud i at lave din egen cupcake-buket – det er slet ikke så svært, som det måske ser ud 

God fornøjelse!

Opskrift – ca. 20 mini / 7-8 alm.

Vaniljecupcakes med jordbær-swirls

  • 100 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • 85 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • 2 æggehvider, let piskede
  • 60 ml kærnemælk
  • 60 ml mælk
  • 4-5 spsk hjemmelavet jordbærsirup (evt. pureret jordbærsyltetøj)
  1. Forvarm ovnen til 175 grader og kom papirforme i en muffinform til almindelige eller minicupcakes.
  2. Si mel, bagepulver og natron i en skål, bland det forsigtigt sammen, og stil skålen til side.
  3. Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud. Brug en kniv til at “mase” dem sammen med en smule af sukkeret for at adskille kornene.
  4. Pisk smør, sukker og vaniljekorn til en luftig masse. Tilsæt de letpiskede æggehvider og pisk, til massen lige er blandet sammen.
  5. Vend forsigtigt 1/3 af melblandingen i med en træske el.lign. – lad gerne melblandingen ryge igennem sien igen. Rør dernæst mælk i, så 1/3 mel mere, kærnemælken og det sidste mel. Vend hver gang forsigtigt de nye ingredienser i, til det hele lige nøjagtigt er inkorporeret.
  6. Fordel dejen i papirformene – de skal fyldes ca. 2/3 – og kom en lille klat jordbærsirup på toppen af hver. Brug en tandstik eller en kødnål til forsigtigt at presse jordbærsiruppen en lille smule ned og røre den rundt i cirkler, så du får spiraler af sirup i toppen af hver cupcake.
  7. Bag dem i 13-15 min. (for minicupcakes, lidt længere, hvis de er store), til en kødnål kommer ren ud, når du stikker den ned i midten. Lad cupcakesne blive i formen et par minutter, så de kan sætte sig, før du overfører dem til en bagerist. Lad derefter dine vaniljecupcakes med jordbær-swirls afkøle helt, før du kommer smørcreme på toppen.

Jordbærsmørcreme

  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 120 g flormelis, siet
  • ¾ tsk vaniljeessens
  • 4 spsk fløde
  • 4-5 spsk jordbærsirup (evt. pureret jordbærsyltetøj)
  1. Pisk smørret hvidt og luftigt, ca. 2 min. Tilsæt siet flormelis, gerne lidt ad gangen, og pisk, til du igen har en glat og luftig masse.
  2. Tilsæt vaniljeessens og pisk, til det er inkorporeret. Mens du pisker ved lav hastighed tilsætter du piskefløden 1 spsk ad gangen – pisk, til al fløden er inkorporeret, og smørcremen er glat.
  3. Tilsæt jordbærsirup – start med 4 spsk – og pisk, til du har en lækker glat og luftig frosting. Smag evt. til med ekstra jordbærsirup eller tilsæt lidt ekstra fløde, hvis du vil have en mere cremet smag. Kom jordbærsmørcremen på dine afkølede vaniljecupcakes med jordbær-swirls og server ved stuetemperatur.

Tips og tricks til en cupcake-buket

  1. Til denne type buket med ca. 14 minicupcakes skal du bruge en flamingoplade (ca. 21 cm i diameter – jeg brugte en rest fra en eller anden pakke, jeg har modtaget, og klippede den til), 2 ark grønt silkepapir (kan fx købes i Bog & Idé), tape og en pakke tandstikker af træ. Det ene ark bruger du til at pakke flamingopladen ind i og forme “stilken”, det andet klipper du firkanter af , som du kan stikke ned i pladen langs kanten og imellem dine cupcakes som “pyntegrønt”.
  2. Brug to halve trætandstikker til at sætte hver minicupcake fast med, så de ikke kan rotere på pladen. Husk at lade den spidse ende stikke opad – det er nemmere at presse den flade ende ned i flamingoen end gennem papirformene  Prøv gerne at arrangere dine cupcakes på pladen, før du sætter tandstikkerne i, og husk at lave lidt ekstra luft imellem nogle af dem, hvis du gerne vil have pyntegrønt i selve buketten. Ellers kan du bruge et par ekstra cupcakes i stedet.
  3. Sæt dine cupcakes fast på flamingopladen med tandstikkerne, før du kommer frostingen på – så er det nemmere at trykke dem ned over tandstikkerne.
  4. Sæt gerne din cupcake-buket på køl, efter du har kommet frosting på, men før du stikker silkepapirsblade ned i (som du også sætter fast med ½ tandstik) – så bliver frostingen fast og tager ikke skade af pres fra papiret. Ca. 30 minutter kan sikkert gøre det, men prøv dig frem.
Vaniljecupcakes med jordbær-swirls og -smørcreme

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST